Studiedagen over de recente globale rapporten van Audit Vlaanderen

Een organisatie van Audit Vlaanderen, de gouverneurs en het ABB

In het voorjaar van 2019 organiseren de gouverneurs, het Agentschap Binnenlands Bestuur en Audit Vlaanderen opnieuw twee studienamiddagen waar onder meer de belangrijkste vaststellingen uit de recentste globale rapporten worden voorgesteld en handvaten worden aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Na de inleiding van de gouverneur en het voorwoord van administrateur-generaal van Audit Vlaanderen, Mark Vandersmissen, zal manager-auditor Steven Van Roosbroek kort de belangrijkste vaststellingen uit de globale rapporten toelichten.

De globale rapporten die aan bod zullen komen zijn:

Vervolgens zullen volgende praktijksprekers uit de lokale besturen hun praktijkverhaal brengen:

 • Annelies Frans, deskundige jeugd & sport – afdelingshoofd vrije tijd Gemeente Duffel

 • Serge Ronsse, algemeen directeur van gemeente en OCMW Gavere

Ten slotte zal Jeroen Windey, administrateur-generaal van ABB, afsluiten met een toelichting over de ondersteunende rol die ABB biedt bij voorgaande thema's.

 
Kalender studienamiddagen 2019
 • Woensdag 29 mei 2019:
  Hasselt (Limburg)
  Inschrijven kan je via deze link
   
 • Maandag 3 juni 2019:
  Gent (Oost-Vlaanderen)
  Inschrijven kan je via deze link
Wat zijn globale rapporten?

Sinds begin 2014 voert Audit Vlaanderen audits uit in de lokale besturen. Na een audit ontvangt elk geauditeerd bestuur een auditrapport, maar daarna worden er ook globale rapporten met algemene bevindingen gepubliceerd. Door de publicatie van globale rapporten met belangrijke vaststellingen over interne controle/organisatiebeheersing wil Audit Vlaanderen aan de lokale besturen materiaal aanreiken om hun organisatiebeheersing te versterken. Aan de hand van deze globale rapporten kunnen immers ook niet-geauditeerde besturen zich informeren over de belangrijkste bevindingen uit de audits.